De basisprincipes en voordelen van het verwijderen van luchtvochtigheid bij u thuis

Vochtigheid verwijderen

Als het gaat om het koelen van uw huis in sommige regio’s van het land, is vochtregeling even groot probleem als hoge temperaturen. In tegenstelling tot het droge zuidwesten, hebben het zuidoosten en delen van het Midden-Westen een zeer hoge luchtvochtigheid in de zomermaanden en dit kan resulteren in hogere energierekeningen dan nodig als je niet oppast.
De luchtvochtigheid ligt achter de “warmte-index” die je in het weerbericht hoort en zorgt ervoor dat de “gevoel alsof” temperaturen meestal meerdere graden warmer zijn dan de werkelijke temperatuur. Het selecteren en correct rangschikken van uw airconditioningapparatuur om met vocht om te gaan, is iets moeilijker dan alleen iets kopen dat u koel houdt op de warmste dagen.

De basisprincipes van het verwijderen van vochtigheid

De meeste centrale airconditioningsystemen kunnen vocht uit de lucht in uw huis verwijderen. Raamunits of ductloze systemen verplaatsen in het algemeen niet voldoende lucht door het systeem om de vochtigheid gelijkmatig uit uw hele huis te verwijderen. Hoewel de meeste centrale AC-systemen zullen werken, wordt het effectief beheersen van uw luchtvochtigheid zodat u comfortabel dag en nacht bent het best bereikt met een hoogrendementsysteem.
Waarom?

Waarom

• Om vocht te verwijderen, moet een airconditioner werken. Standaard, minimaal 13 SEER-systemen werken meestal in de modus “aan” of “uit”. Hoogrendementsystemen (16 SEER en hoger) bieden meestal variabele snelheidscapaciteit die langer kan werken op lager vermogen, waardoor het systeem meer tijd heeft om vocht te verwijderen.
• Hoogrendementsystemen kunnen de temperatuur nauwkeuriger regelen, waardoor merkbare koude of hete schommelingen worden geëlimineerd en er zich geen vocht kan ophopen in de lucht.
• Omdat de lucht voortdurend wordt geconditioneerd met een hoogrendementsysteem, is er veel minder kans dat stilstaande vochtige lucht schimmel in de muren of op zolder veroorzaakt.

Aanvullende voordelen

Naast het extra comfort dat u zult voelen met een zeer efficiënt systeem dat vocht kan verwijderen, werken ze ook veel stiller, wat een voordeel kan zijn ’s nachts wanneer u probeert te slapen. Omdat ze op variabele snelheid werken, zijn zeer efficiënte systemen ook veel energie-efficiënter, wat zich vertaalt in geld dat elke maand op de energierekening wordt bespaard.

Het komt neer op

Het komt neer op

Als u in een deel van het land woont dat van nature vochtig is, praat dan met uw aannemer over vochtbeheersing en systemen met een hoger rendement die u een comfortabele omgeving kunnen bieden, niet alleen koude lucht.
Bekijk deze video voor meer informatie over de comfort- en gezondheidsvoordelen van zeer efficiënte AC-systemen.
Na het lezen van dit, bent u meer of minder waarschijnlijk om een ​​systeem met hoge efficiëntie te verkennen? Hoe belangrijk is vochtigheidsregeling in uw huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *